Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εισαγωγή στο "blog" .

        Είχατε ποτέ την επιθυμία να μάθετε κιθάρα,αλλά για πολλούς λόγους,δεν συνέβη;
Ο καθένας έχει τους λόγους του: Περίπλοκο και απαιτητικό ωράριο εργασίας,ελάχιστος ή αμελητέος ελεύθερος χρόνος,έως και οικονομικά θέματα,είναι από τους πιο συνηθισμένους λόγους που αποτρέπουν πολλούς από την ενασχόληση τους με το ευγενές αυτό όργανο.
        Έστω ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα σε ωδείο,είτε λόγω οικονομικού θέματος,είτε έλλειψης ελεύθερου χρόνου,αλλά προσπαθήσατε μέσω διαδικτύου...Σε κάποιους,φάνηκε εύκολο,και ξεκινήσανε έτσι.Πολλοί όμως δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τα διαγράμματα που περιγράφουν τις συγχορδίες,ή άλλα διαγράμματα που εξηγούν βήμα-βήμα πως να παίξουν ένα τραγούδι,ή μια μουσική φράση...
        Το συγκεκριμένο "blog" δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην εκμάθηση κιθάρας,αποκλειστικά μέσω διαδικτύου,παρέχοντας επεξήγηση των μηχανισμών της κιθάρας,απαιτώντας μόνο την υπομονή σας,καθώς κάθε πράγμα θέλει χρόνο για να αποδώσει...
        Ανά τακτά διαστήματα θα δημοσιεύονται άρθρα τα οποία θα σας διευκολύνουν στην εκμάθηση σας.Ελπίζω να βοηθηθείτε μέσα από αυτό το "blog",και να σας φανεί χρήσιμο και ενδιαφέρον...

2 σχόλια:

  1. Καλορίζικο, μπαίνω με το δεξί :) Και να πω πως ποτέ δεν είναι αργά να μάθει κανείς. Στα 36 ξαναπροσπαθώ. Η πρώτη προσπάθεια ήταν πριν 2 χρόνια με το βιβλίο του Θερμού αλλά μετά όπως το είπες... δουλειά, δουλειά, δουλειά! Τώρα είμαι πιο λάσκα και την ξανάπιασα εδώ και μόλις 3 μέρες. Τυχαίο? lol είναι ακουστική. Δεν διευκρίνισες αν θα μας δείχνεις για ακουστική, κλασσική ή ηλεκτρική. Γνώμη μου μιας και απευθύνεσαι σε αρχάριους, να επικεντρωθείς σε 1 στυλ, γιατί αλλιώς και συ θα κουραστείς. Είχα άλλο blog 3 χρόνια και άλλα 2 αυτό που θα με δείς συνδεδεμένο τώρα και ξέρω τι σου λέω, κάποια στιγμή το βαριέσαΙ. Πάντως όσο θα γράφεις, θα το παρακολουθώ.
    Μεγάλο σχόλιο το πρώτο lol sorry! με το δεξί λοιπόν και πάλι καλή αρχή!

    ( o ξάδερφος της Μαρίας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. rrage,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και απαντάω αμέσως στις απορίες σου.
      1-Θα δείχνω πράγματα που μπορούν να παιχτούν σε κάθε κιθάρα.Η κιθάρα ως όργανο δεν έχει ουσιαστικές διαφορές,είτε ακουστική,είτε κλασσική,είτε ηλεκτρική.Το μόνο που αλλάζει είναι ο ήχος,και όχι η τεχνική που χρησιμοποιείς.Με λίγα λόγια,κάθε κιθάρα κάνει,οπότε μην αγχώνεσαι.
      2-Θα χρησιμοποιείται κυρίως η πέννα για το παίξιμο,και όχι τα δάχτυλα,για την αρχή τουλάχιστον,καθώς θέλω να παραμείνει το "blog" φιλικό στο χρήστη.
      3-Θα καλύψω τις συγχορδίες καθώς αν τις ξέρεις τότε μπορείς να παίξεις τα περισσότερα ελληνικά,και όσο περνάει ο καιρός το επίπεδο θα ανεβαίνει!..
      4-Από στυλ θα δείχνω κυρίως έντεχνο,και ροκ.Βέβαια,ίσως δημοσιεύσω κάποια στιγμή τεχνικές για "solo",αλλά κυρίως έντεχνο,γιατί αυτό ακούγεται πιο πολύ,και είναι πιο απλό στο παίξιμο,οπότε,όλοι κερδίζουν!..

      Διαγραφή